Jubel: Fuld lægeuddannelse på vej til Køge

En fuld lægeuddannelse i Region Sjælland med tilknytning til Sjællands Universitetshospital i Køge. Det er med i regeringens udspil om flere uddannelser i hele Danmark. Læs mere her.

27.05.21
- Jeg er så glad! Det er en drøm, der går i opfyldelse, og vi skal nok give de studerende en super uddannelse, i tæt samspil med vores kommende store universitetshospital i Køge, der i øjeblikket skyder i vejret, og de øvrige sygehuse, siger regionsrådsformand Heino Knudsen, Region Sjælland.

- Vejen hertil er blevet banet af vores ihærdige indsats for at skabe en lægeuddannelse, forankret i Region Sjælland. Vi tog i 2019 det første banebrydende skridt, da vi fik de tre sidste år af den seks-årige lægeuddannelse hertil i et stærkt samarbejde med Københavns Universitet.

 

Nu får vi hele uddannelsen, om alt går vel. Regionsrådet har investeret massivt i at få lægeuddannelsen godt i gang. Vi ser frem til, at vi kan byde velkommen til lægestuderende allerede fra deres første studieår.

Det her kommer til at få en stor betydning for rekruttering af læger til regionens sygehuse, psykiatri og af praktiserende læger, siger Heino Knudsen.

Køge Kommune: Vi støtter op

- Fremtidens læger skal uddannes i Køge! Det er ikke nogen hemmelighed, at for Køge Kommune er det også en drøm, der går i opfyldelse, siger borgmester Marie Stærke fra Køge Kommune.

- Vi vil være en uddannelsesby, og vi vil meget gerne satse også på længere videregående uddannelser. Lægeuddannelsen er et enormt prestigefyldt og vigtigt første skridt. Det får betydning for hele kommunen, både når det gælder muligheden for at have uddannelser tæt på – men også for det liv, som et mangfoldigt studiemiljø giver.

Jeg vil gøre mit for at leve op til de forpligtelser der hører med, i form af flere studieboliger og at få skabt et spændende kultur- fritids- og natteliv med gode muligheder for de studerende, siger Marie Stærke.

I Region Sjælland ser Heino Knudsen frem til den kommende dialog med regeringen og Københavns Universitet om den konkrete tilrettelæggelse af en fuld lægeuddannelse i Køge

Opdateret af Køge Kommune 27.05.21