Køber fundet - Køge Nord Skovby får lejeboliger med grønt aftryk

Lave cirkelformede boliger, der snor sig i det grønne landskab, bliver en del af indtrykket, når Køge Nord Skovby er færdigbygget. Køge Kommune vil netop indgå aftale med boligselskabet fsb, der skal stå for at bygge de skovnære lejeboliger i Køge Nord. Et spektakulært byggeri, som byrådet nikkede ja til på sit møde den 25. maj.

27.05.21
Køge Nord almen boliger

Byrådet tog på tirsdagens møde imod tilbuddet fra Boligforeningen fsb om at opføre 40 almene lejeboliger i Køge Nord Skovby. Det betyder, at endnu en brik er på plads i planlægningen af et helt nyt boligområde i Køge, og at der altså også bliver udbudt almene lejeboliger, tæt på skov og natur, i den nye bydel. 


De nye almene boliger i Køge Nord Skovby bliver efter planen bygget cirkulært, med grønne græstage og store udhæng, hvilket giver et organisk præg, som skaber varierede uderum tæt på boligen. Gangstier, gårdrum og åbninger mellem boligerne skaber rum til de nye fællesskaber og hurtige smutveje fra bolig til natur.

- Køge Nord Skovby skal være et sted for alle. Her planlægges med alle typer af boliger med plads til den store familie, og til dem med behov for færre kvadratmeter. Jeg er virkelig glad for, at vi med tilbuddet fra fsb har fået et utrolig spændende arkitektonisk bud på fremtidens almene boligbyggeri. Og at Køge Nord Skovby dermed også kommer til at have boliger i et prisleje, hvor de fleste kan være med, siger borgmester Marie Stærke. 

Der kom i alt ti forskellige tilbud ind fra forskellige almene boligselskaber i udbudsperioden og dét. der vægtede højt, da køber skulle findes, var kriterier som bæredygtighed, de fysiske rammer og kvaliteten i bebyggelsen samt økonomien bag. Kriterier som boligforeningen fsb levede op til. 

- I fsb glæder vi os meget over, at vi med vores kompetencer nu skal være med til at præge denne nye spændende bydel i Køge med en række almene boliger. Mangfoldighed og plads til alle ligger os i den grad på sinde, og det samme gør den bæredygtighed, der er fundamentet i bydelen. Vi ser virkelig frem til at sætte et fingeraftryk på så godt og stærkt et projekt som Køge Nord Skovby er, siger formand for fsb, Steen Søndergaard Thomsen.

De kommende lejeboliger kommer efter planen til at bestå af 40 almene boliger tæt på de grønne skovområder og tæt på Køge Nord Station. De to boligklynger svarer til et grundareal på 9.700 kvadratmeter, der med en bebyggelsesprocent på 40 procent svarer til 3.880 boligkvadratmeter. Byggeriet af de 40 nye lejligheder ventes at kunne sættes i gang i slutningen 2022, så de står færdige i 2023.
Pressekontakt: Borgmester Marie Stærke, telefon 2490 2000


Opdateret af Køge Kommune 27.05.21