Ledig - godkendt til fleksjob

Hvad gør du, hvis du er godkendt til fleksjob, men ikke har et?

Hvis du er godkendt til fleksjob, og ledig, kan du som hovedregel få udbetalt ledighedsydelse. Ledighedsydelse er således til dig, der søger et fleksjob.

Om ledighedsydelse

Ledighedsydelse udbetales til dig, der er godkendt til fleksjob, men endnu ikke ansat i et. Det er din kommune der udbetaler ydelsen.

Det kan være du endnu ikke har haft et, eller du netop har mistet det job du havde. Du kan læse mere om hvilke kriterier du skal opfylde for at være berettiget til ledighedsydelse under afsnittet om handicap, førtidspension og fleksjob.  

Ledighedsydelse udgør henholdsvis ca. 89 procent, ca. 80 procent eller ca. 60 procent af højeste dagpengesats. Ydelsens størrelse vil blive afgjort af dine forhold. Du kan dog se satser i lovningen på retsinformations hjemmeside

Du kan også få ledighedsydelse, når du skal holde ferie fra dit fleksjob, hvis du ikke selv har optjent feriepenge.

Hvad gør du, hvis du mister dit fleksjob?

Hvis du mister dit fleksjob, skal du henvende dig i jobcentret. Du kan også aflevere din opsigelse i Borgerservice att: Fleksjobteamet. Fleksjobteamet vil herefter kontakte dig. Husk at oplyse et telefonnummer, som du kan træffes på.

Som ledig fleksjobber får du en aktiv indsats, med kontaktsamtaler hver tredje måned, og ret til seks ugers selvvalgt uddannelse, mens du modtager ledighedsydelse. Indsatsen indebærer også at, at den enkelte selv aktivt skal søge fleksjob, lægge CV på jobnet.dk, og deltage i de tilbud, som kommunen giver.

Du kan læse mere om det at være ledig fleksjobber på beskæftigelsesministeriets hjemmeside.  

Hvad kan jobcenteret hjælpe med, og hvad kan du selv gøre for at få et (nyt) fleksjob?

Her kan du se opslag om ledige fleksjob.  

Ligesom med ordinære jobs, er der mange om buddet, og mange fleksjobs bliver ikke slået op på jobbaser som fx jobnet. Derfor er det vigtigt at du selv er aktiv, og gør noget for at skaffe dig et job.  

Et godt råd er, at hjælpe virksomhederne med at se mulighederne i at ansætte netop dig. Hvad kan du hjælpe dem med, som de måske ikke engang selv er bevidste om, de kunne bruge hjælp til? Tænk fremadrettet og ud fra deres perspektiv.

Derudover er det en god idé, at se på Landsforeningen for Fleks- og Skånejobberes hjemmeside, hvor der også findes god information om fleksjob.

Kontakt Afdeling for Arbejdsmarked og Borgerservice
Opdateret af Afdeling for Arbejdsmarked og Borgerservice 26.01.21