Biblioteker, museer, marina m.m.

bogreoler

Køge Arkiverne 

Køge Arkiverne indsamler, bevarer og formidler historisk materiale fra Køge Kommune. Arkiverne medvirker til bevaring af bygninger og miljøer i Køge Kommune. Arkiverne benytter forskellige formidlingsformer, f.eks. fotos og tekster, der hver især giver dybde og perspektiv til det historiske materiale. Køge Arkiverne består af Køge Byhistoriske Arkiv, Skovbo Lokalhistoriske Arkiv, Lokalhistorisk Arkiv for Herfølge-Sædder Sogne samt Højelse Sognearkiv. 

Læs mere på koegearkiverne.dk

KøgeBibliotekerne

KøgeBibliotekerne består af

  • Køge Bibliotek (hovedbiblioteket)
  • Herfølge Bibliotek
  • Borup Bibliotek
  • Rishøj Minibibliotek

Herudover bringer KøgeBibliotekerne bestilte materialer ud til bibliotekspunkterne i henholdsvis SuperBrugsen i Bjæverskov og Ejby Medborgerhus.

Du kan læse mere om bibliotekerne på KøgeBibliotekernes hjemmeside koegebib.dk

Køge Billedskole og BGK

Køge Billedskole og BGK (Billedkunst Grundkursus) er et tilbud til børn, unge og voksne, som har lyst til at arbejde med billeder og visuelle udtryk inden for tegning, serigrafi, maleri, skulptur, performance og multimedier. Vi fokuserer på et højt fagligt niveau og ønsker at skabe en attraktiv, inspirerende og udviklende ramme for børn og unges billedkunstneriske kreative læring, for mødet med den professionelle kunst samt for udviklingen af unge talenter inden for det billedkunstneriske område.

Læs mere om Køge Billedskole og BGK på køgebilledskole.dk

Køge Marina

På Køge Marina er der mange aktiviteter, et havnebad og Køge Nordstrand. 

Læs mere om Køge Marina på koegemarina.dk

Køge Museum

Køge Museum er historieoplevelser for hele familien. Uanset om du er syv eller 97 skal det være en oplevelse at komme på det nyrenoverede Køge Museum.

Køge Museum er en del af Museum Sydøstdanmark, som er det statsanerkendte museum for Næstved, Vordingborg og Køge Kommune.

Læs mere på koegemuseum.dk

Køge Musikskole og MGK

På Køge Musikskole og MGK (Musikalsk Grundkursus) udfolder børn og unge deres musikalitet og kreativitet i samspil med engagerede lærere. Elevernes musikalske kompetencer understøttes og udvikles i et inspirerende og nyskabende læringsmiljø, der fagligt og pædagogisk har højeste kvalitet. Musikskolen tilbyder undervisning til børn og unge på alle niveauer, lige fra den 6 måneder gamle baby til den unge elev med det særlige talent. Undervisningen foregår både i Køge og på andre lokaliteter i kommunen. 

Læs mere om MGK Sjælland og koegemusikskole.dk.

Køge Svømmeland, Herfølge Svømmehal og Borup Varmvandsbassin

Køge Svømmeland

Køge Svømmeland har vandaktiviteter for enhver smag. Det nyrenoverede Køge Svømmeland har fire bassiner for alle aldre samt et boblebad, en rutsjebane og et motionscenter og meget mere. 

Læs mere om Køge Svømmeland på svoemmeland.dk

Herfølge Svømmehal

Svømmehallen i Herfølge byder på et 25-meters bassin og et børnebassin. Det er foreningen Køge Svømmeklub som driver den offentlige åbningstid i Herfølge Svømmehal. 

Læs mere om åbningstider i Herfølge Svømmehal på ksk.dk

Borup Varmvandsbassin

Læs mere om åbningstider i Borup Varmvandsbassin

Køge Ungdomsskole

Køge Ungdomsskole er et gratis fritidstilbud for dig, der er fyldt 13 år eller går i 7. klasse. I ungdomsskolen kan du gå til alt lige fra fransk, dansk, madlavning til go-cart og rollespil. Du kan også tage knallertkørekort.

Undervisningen begynder, når du har fri fra skole – og fortsætter til langt ud på aftenen. 

Læs mere på køgeungdomsskole.dk

KØS - Museum for kunst i det offentlige rum

KØS er Danmarks og et af verdens eneste museer for kunst i det offentlige rum. Museets enestående samling består af 18.000 fantastiske skitser, modeller og forløb af forarbejder til kunst i det offentlige rum, som vidner om de spændende og udfordrende processer, der knytter sig til at skabe kunst i den sammenhæng.

Læs mere på koes.dk

Natur- og Miljøskolen

Natur- og Miljøskolen arrangerer udflugter og undervisning for både elever, lærere og pædagoger i Køge Kommune. Naturskolen supplerer folkeskolens undervisning i form af en øget forståelse af samspillet mellem natur og samfund. Ud over udflugter og undervisning arrangerer skolen også kurser, workshops og offentlige arrangementer til en bredere målgruppe.

Læs mere på naturskolen-koege.dk

Tapperiet

Tapperiet er ramme for unge- og ungekultur i Køge og omegn. På Tapperiet kan unge spille musik i øvecontaineren, deltage i aktiviteter og arrangementer samt være med til at skabe nye tiltag og projekter i huset.

Herudover er Tapperiet også byens spillested og afvikler cirka 50 koncerter og arrangementer om året.

Læs mere om Tapperiet på tapperiet.nu

Teaterbygningen

Teaterbygningen er et kultur- og aktivitetshus, der forener forskellige oplevelser. Her kan du opleve alt fra teater til borgermøder, udstillinger, koncerter og foredrag.

Læs mere om Teaterbygningen på teaterbygningen.nu

Vikingeborgen Borgring

I 2014 fandt arkæologer fra Danmarks Borgcenter og Aarhus Universitet en hidtil skjult borgring på Vallø Stifts jorde i Køge Kommune. Den genfundne borgring fra Vikingetiden blev frem til 2018 udgravet og dokumenteret. Samtidig blev besøgscenteret etableret så alle interesserede kan besøge området. 

Læs mere om Borgring på museerne.dk

Ung i Køge Kommune

Flere tilbud til unge i Køge Kommune

Kontakt Kultur og Idræt
Opdateret af Kultur og Idræt 18.03.21