Seniorjob
Hvis du er ledig, betaler til efterlønsordningen, og der højst er fem år, til du når efterlønsalderen, kan du have ret til et seniorjob.
Med et seniorjob er du sikret en ansættelse i kommunen, indtil du kan gå på efterløn. Et seniorjob er som udgangspunkt et almindeligt fuldtidsarbejde på overenskomstmæssige vilkår.
Hvem gælder det?
Du har ret til et seniorjob (senest to måneder efter du ansøger om det), hvis du er lige ved at miste - eller lige har mistet - dagpengeretten og har højst fem år tilbage til efterlønsalderen.
For at komme i betragtning til et seniorjob, skal du:
- være ledig
- fortsat være medlem af en a-kasse
- fortsat betale efterlønsbidrag
- kunne opfylde anciennitetskravet for at få efterløn, når du når efterlønsalderen
- have opbrugt dagpengeretten tidligst fem år før, du når efterlønsalderen.
Du skal stadig stå til rådighed for arbejdsmarkedet, mens du er i et seniorjob og sige ja, hvis jobcentret finder et job til dig.
Økonomi
I et seniorjob får du løn efter almindelige overenskomstmæssige vilkår. Mens du er i et seniorjob, optjener du ikke ret til dagpenge. Hvis kommunen ikke overholder fristen for at tilbyde dig et job, har du ret til en kompensation, som modsvarer det beløb, du modtog i dagpenge ved dagpengeperiodens udløb.
Sådan gør du
Hvis du har ret til et seniorjob, vil du modtage et brev fra din a-kasse cirka tre måneder, før din dagpengeperiode udløber. I brevet orienterer a-kassen dig om muligheden for at få tilbudt et seniorjob. Du skal herefter selv sende en ansøgning til din kommune, og du vil efterfølgende blive indkaldt til en samtale. Kommunen skal så vidt muligt tage hensyn til dine tidligere kvalifikationer og interesser, når de senest 2 måneder efter din ansøgning ansætter dig i et seniorjob.