Køge Idrætspark

I Køge Kommune skal der være plads til bevægelse. Der skal være gode og tidssvarende rammer for unge og ældre, for det brede idrætsliv. I takt med at Køge Kommune vokser, skal idrætsfaciliteterne vokse med. Derfor renoverer og moderniserer Køge Kommune nu Køge Idrætspark.

kip

Projekt Køge Idrætspark er med til at løfte Køge Kommunes 25-50-75 strategi for bevægelse i kommunen. Vi er nu så langt, at vi inviterer alle til åbnings-arrangement fredag den 24. september 2021 kl. 15:00 - læs mere under fanen Aktuelt 


Aktuelt

Hal 3 og den nye foreningsbygning står færdige - kom med til indvielse fredag d. 24/9 kl. 15:00

Køge Idrætspark kan nu stolt fremvise den nye Hal 3 – Spar Nord Arena – og en helt ny og topmoderne foreningsbygning med omklædningsfaciliteter til både damer og herrer. 

De to nye bygninger og det renoverede Capelli Sport Stadion bindes sammen af den flotte forplads, som forhåbentlig vil skabe rum for mange udendørs fornøjelser for brugere og besøgende på Køge Idrætspark i fremtiden.
Køge Idrætspark fremstår nu som et vartegn, der er god grund til at være stolt af – og vi vil meget gerne vise det hele frem. Derfor inviterer vi til åbnings-arrangement, fredag den 24. september med følgende program:

Kl. 15:00 Borgmester Marie Stærke byder velkommen med tale, snoreklip og en gave til Køge Idrætspark.

Kl. 15:30 Hal 3 slår dørene op ved formand for Kultur- og Idrætsudvalget Anders Ladegaard Bork og bestyrelsesformand for Køgehallerne Kai Jensen.

Kl.  16:30: Fremvisning af foreningsbygningen ved formand for Teknik- og Ejendomsudvalget Erik Swiatek og formand for Køge Boldklub Brian Hansen.

I Køgehallerne vil der være forskellige sportslige aktiviteter og ved foreningsbygningen et legeområde primært tiltænkt børnene. Der vil ligeledes være lidt let at spise og drikke; kommunen byder på sportsvand, og foreningerne åbner for fustagen.

Selve arrangementet slutter kl. 18:30.

Vi glæder os og håber at se rigtig mange af jer til fejringen af den nye Køge Idrætspark.

Sportslige hilsner,
Køge Kommune og Køge Idrætspark

Køgehallerne holder desuden åbent hus lørdag d. 11/9 og søndag d.12/9 10-13, hvor man kan komme og høre om hele anlægget. 
Kort over idrætsparken - parkering

Der er færre parkeringspladser helt tæt på haller og baner på Køge Idrætspark, mens byggeriet er i gang. Det kan give trængsel ved afhentning og pålæsning. Men faktisk er der gode parkeringsmuligheder med kun få minutters gang til idrætsparken. Vi har fundet de nærmeste parkeringspladser, og målt hvor lang tid det tager at gå fra bilen til centrum af idrætsparken.

Byggepladsen strækker sig fra Stensbjergvej og ned til Hal I og Hal II. Den dækker opvisningsbanen, tribuneområde og den kommende Hal III m.m. Se byggepladsen og anbefalede parkeringspladser på kortet herunder.

Se kortet her.

kort

Processen

Renoveringen af Køge Idrætspark er inddelt i en række faser, der overlapper hinanden. Ligesom i et hvert andet byggeprojekt starter vi med at skabe plads til det nye byggeri. Første fase er genhusning og nedrivning, herefter placerer og omlægger vi store og små ledninger på området. Når de første to faser er godt i gang, begynder vi på renoveringen af fodboldstadion.

Du kan læse om de forskellige faser i projektets faseplanen. Klik på billedet for at downloade faseplanen.

faseplan

Hal III

Med en ny sportshal på Køge Idrætspark skaber Køge Kommune og Køgehallerne bedre plads til de mange brugere, der hver dag udfolder sig på de indendørs baner. Ud over en ny opvisningsbane skaber de 4000 kvadratmeter i den nye Hal 3 også bedre rammer omkring idrætten. En spillercafé og tilskuerpladser skal gøre hallen til et mødested med idræt i centrum.


Hal III -1


Stadion

Køge Stadion har fået en ny opvarmet kunstgræsbane og en ny tribune. Det nye stadion kan lægge grønsvær til kampe op til 1. division. Den 3. marts blev stadion indviet med åbningskampe på den nye bane og mere end 3.000 tilskuere. Både HB Køge og Køge Boldklub bruger flittigt stadion til træning og kamp.

stadion


Nye omklædningsfaciliteter (Byggeret2)

Lige bag ivrige fodboldfans på den nye tribune på Køge Stadion skyder en bygning op. I stueplan bygger Køge Kommune moderne omklædningsfaciliteter til idrætsparkens sportsudøvere. På første sal skal klublokaler med udsigt over Køges nye fodboldbane give en ekstraordinær fodboldoplevelse.


Anlæg af veje og parkering

Det er ikke kun grønsvær og halgulv, der moderniseres på Køge Idrætspark. Ombygningen kræver nye vej- og stiarealer. Samtidig skaber Køge Kommune de bedst mulige rammer for parkering på idrætsparkens område. Regnvandet fra de store parkeringspladser, veje, fortove og tagflader skal ikke ende på fodboldbanerne. Det kan løses med et 1.100 m3 stort magasin til regnvand, der placeres under parkeringspladser og veje. Så ligger vandet under parkeringspladsen i stedet for i hallen, når det styrter ned.

Projektet i tal

  • Den nye Hal III bliver ca. 4.000 m2 inkl. omklædning og depoter.
  • En spillercafé på 600 m2 bygges i forbindelse med den nye hal.
  • 1 ny opvarmet kunstgræsbane på Køge Stadion
  • Tribune med 1.000 siddepladser på Køge Stadion

Du kan hente Køge Kommunes faktaarket, med data om projektet. Klik her.

Paraplyplan

Kontakt

Har du spørgsmål, eller oplever du gener i forbindelse med projektet, så skriv til os på: