Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Trivslen blandt Køge Kommunes 5.000 medarbejdere er god

Hvert andet år laver Køge Kommune en trivselsmåling, som undersøger, hvordan kommunens cirka 5000 medarbejdere har det, når de går på arbejde. Trivselsmålingen for 2024 viser, at medarbejderne i Køge Kommune generelt har en god trivsel på tværs af kommunens mange arbejdspladser. Særligt samarbejdet med nærmeste leder scorer højt.

Hver dag møder 5.000 medarbejdere ind på en arbejdsplads i Køge Kommune for at gøre en forskel for kommunens borgere – fx på skolerne, i dagtilbud, på plejehjemmene og på rådhuset.

For at sikre at der løbende er fokus på det gode arbejdsmiljø, gennemfører Køge Kommune hver andet år en omfattende trivselsundersøgelse, og resultaterne fra 2024 er netop tikket ind.

Undersøgelsen, som hele 87 procent af medarbejderne har deltaget i, viser at medarbejderne i Køge giver den generelle trivsel 5,4 point ud af 7 og placerer dermed arbejdsmiljøet i kategorien godt. Sidst undersøgelse blev lavet, var gennemsnittet på 5,3 point, og trivslen er hermed steget en smule siden 2022.

- Jeg hæfter mig særligt ved, at ordentlighed og samarbejdet med nærmeste leder, er to ting, som medarbejderne vurderer rigtig højt. Det er jeg glad for at se, for det er parametre, som er helt afgørende for, at det er rart at gå på arbejde. Trivselsmålingen er et , som skal sikre, at Køge Kommune er en arbejdsplads, hvor medarbejderne har det godt, og hvor nye medarbejdere har lyst til at søge hen, siger borgmester Marie Stærke.

Vigtigt at tale om det, der er svært

Udover at måle på trivslen, spørger undersøgelsen også hver enkelt medarbejder ind til, om de har oplevet chikane, mobning, vold eller trusler på arbejdspladsen. Sammenlignet med andre danske arbejdspladser ligger Køge Kommune på et gennemsnitsniveau eller lige under.

- Det er vigtigt, at trivselsmålingen også peger på, hvor der er brug for, at vi som arbejdsplads sætter ind. Et mindretal har desværre haft uacceptable oplevelser, og det tager vi selvfølgelig hånd om, siger borgmester Marie Stærke.

Måling er grundlag for videre proces

På baggrund af trivselsmålingen sættes gang i et mere intensivt arbejde med arbejdsmiljøet, og hver enkelt arbejdsplads får tilbudt forskellige redskaber til at arbejde med de udviklingspunkter, som deres specifikke måling peger på. Det kan for eksempel være at støtte medarbejdere og ledere i at gå gang i en god og konstruktiv dialog.

Investerer massivt i den gode arbejdsplads

Køge Kommune satte i 2023 gang i seks konkrete initiativer, som skal skabe værdi for medarbejdere og ledere. Det er for eksempel den gode onboarding, voksenelevløn, seniorpolitik og betalt forberedelsestid til pædagoger.

- Rekruttering og fastholdelse står højt på Køge Kommunes dagsorden, og byrådet har frem mod 2026 investeret 15 millioner kroner i indsatser, som skal understøtte en gode arbejdsplads, siger borgmester Marie Stærke.

Trivselsmålingen i tal

- Trivselsmålingen gennemføres hver andet år

- Alle cirka 5000 medarbejdere i Køge Kommune får tilsendt undersøgelsen

- I 2024 var svarprocenten 87

- Den generelle trivsel på tværs af kommunens arbejdspladser vurderes til 5,4 ud af 7. I 2022 var resultatet 5,3.

- I 2024 er der også en lille stigning i det Sociale kapital Indeks, som viser et gennemsnit for tillid, retfærdighed og samarbejdsevne, der er steget til 75 fra 73 i 2022, hvilket også betegnes som godt.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Nyttige genveje