Skip til hoved indholdet

Hastighedsbegrænsning indføres nu i dele af Hastrup

Det skaber utryghed, når der igennem længere tid er blevet kørt for stærkt på Bregnevej/Moltkesvej i Hastrup. Nu indføres der hastighedsbegrænsning på 40 km/t på strækningen samt på de omkringliggende veje.

Mange bilister overskrider hastighedsgrænsen på 50 km/t på strækningen Bregnevej/Moltkesvej i Hastrup, hvilket skaber utryghed især for cyklister og fodgængere.

Området er derfor blevet udpeget som et af flere i den nye Trafiksikkerhedsplan, som over årene skal give bedre sikkerhed på vejene i Køge Kommune – og nu har Teknik- og Ejendomsudvalget - med accept fra Politiet - besluttet at sænke hastigheden i hele området Bregnevej - Moltkesvej - Klemmenstrupvej sammen med sideveje skiltes til 40 km/t.

-    Det er et område, hvor der bor mange mennesker - herunder børnefamilier, og hvor man selvfølgelig skal kunne færdes trygt – ikke mindst som blød trafikant. Derfor ser vi det som en helt oplagt løsning at sænke hastigheden og dermed sende et klart signal til bilister i området om, at de skal køre langsommere, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen.

Planen er, at der vil blive etableret hastighedsdæmpende foranstaltninger – fx bump - ved alle indkørsler til området. Derudover skal der suppleres yderligere en fartsænkende foranstaltning på Moltkesvej syd for Klemmenstrupvej.

Starter i september

Køge Kommune har igennem flere år modtaget henvendelser fra borgere, der er utrygge over bilister, der kører for hurtigt på strækningen. Målinger, som kommunen med hjælp fra rådgivere har fået foretaget, viser, at det er ca. 25% af bilisterne, der overskrider hastighedsgrænsen på 50 km/t.

Strækningen er dog ikke belastet af flere uheld end andre steder – der er registreret to uheld de seneste fem år, og begge er sket i krydset med Klemmenstrupvej.

I løbet af september måned vil der blive lagt nyt asfaltslidlag på strækningen. Der skal efter planen etableres hastighedszone med eventuelle bump i samme ombæring.

Her kan du læse mere om Køge Kommunes trafiksikkerhedsplan

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Nyttige genveje