Skip til hoved indholdet

Ny erhvervspolitik fremtidssikrer samarbejdet med erhvervslivet

Køge Kommunes nye erhvervspolitik skal sikre fundamentet for et stærkt samarbejde mellem erhvervsliv og kommune. Politikken er blevet til i omfattende dialog med kommunens virksomheder og har fokus på, hvordan kommunen bedst muligt understøtter erhvervslivet og udnytter de helt særlige muligheder, som findes i Køgeområdet.

Erhvervslivet i Køge Kommune har det godt. Når det gælder vigtige nøgletal som indtjening og omsætning klarer virksomhederne sig rigtig flot. Det er altså et yderst positivt marked, som Køge Kommunes nye erhvervspolitik sendes ud i. Byrådet godkendte politikken på maj måneds byrådsmøde, og sendte dermed politikken ud i virkeligheden, hvor den med helt konkrete handleplaner skal gøre en positiv forskel for erhvervslivet.

  • Erhvervspolitikken er et godt eksempel på, at vi hver især kan en masse, men at det er i fællesskab, vi virkelig gør en forskel. Politikken er blevet til gennem en fantastisk dialog mellem kommune og virksomheder. Derfor står vi nu med et resultat, som kommer til at gøre en direkte forskel og som honorerer vores store ambitioner for Køge Kommune. Politikken får betydning for den grønne omstilling, for udviklingen af en turisme- og bymidtestrategi – og en række andre tiltag, der bygger videre på den meget positive udvikling, vores erhvervsliv er i, siger borgmester Marie Stærke.

Flere hundrede virksomheder har bidraget til erhvervspolitikken ved at svare på spørgeskemaer og gennem direkte dialogmøder. Erhvervspolitikken indeholder helt konkrete handleplaner for, hvordan kommune og erhvervsliv i samspil kan arbejde for styrkede forhold for virksomhederne.

Det er Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget der har haft ansvaret for den proces, som ligger bag udviklingen af erhvervspolitikken.

  • Jeg er umådelig stolt over, at Køge Kommune nu har en erhvervspolitik, der bygger på virksomhedernes behov, skrevet ud fra de mange input virksomhederne har givet under dialogmøderne og høring. Med den nye erhvervspolitik i hånden kan vi gå i gang med at implementere de 42 store og små tiltag, som er identificeret. Det er nu det helt store arbejde skal lægges. Jeg ser frem til, at politikken nu kommer ud i virkeligheden, hvor den kommer til at gøre en konkret forskel for vores erhvervsliv og virksomheder. Tak til alle, der har budt ind, for engagementet og for den gode dialog undervejs, siger Mette Wigand Bode, formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget.

10 indsatser tegner politikken

Erhvervspolitik 2024 har taget udgangspunkt i virksomhedernes behov og muligheder og indeholder 10 indsatsområder med tilhørende målsætninger og handlepunkter:

1. Satsning på innovative produktionsvirksomheder

2. Kompetent arbejdskraft til virksomhederne

3. Større udrulning af grøn energi samt klimasikring

4. Bedre tilgængelighed for varer og arbejdskraft til virksomhederne

5. Udvikle den kommunale erhvervsservice

6. Transparente og veltilrettelagte udbud- og tilbudsprocesser

7. Bymidtestrategi

8. Turismestrategi

9. Fokuseret iværksætterindsats

10. Strategisk forum for offentlig-privat samarbejde og innovation

Flere af de foreslåede 10 indsatsområder kan kun gennemføres i tæt samarbejde med virksomheder, uddannelsesinstitutioner, foreninger og arbejdsmarkedets parter. Forslaget til ny erhvervspolitik skal derfor ikke kun ses som et ambitiøst forslag til en retning for Køge Kommunes erhvervsudvikling, men også som en direkte invitation til virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer og foreninger til samarbejde om det samme.

Læs Køge Kommunes nye erhvervspolitik (PDF)

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Nyttige genveje