Skip til hoved indholdet

Nyt partnerskab skal få flere i job og uddannelse

Flere unge og voksne skal i job eller uddannelse. Det er målet med et nyt partnerskab mellem Køge Kommune, Stevns Kommune, CAMPUS Køge og DI Roskilde/Køge Bugt. Aftalen blev underskrevet i dag den 30. august under læringsfestivalen Campus+ i Køge, hvor der netop er fokus på unges fremtidsmuligheder.

Der er brug for flere initiativer og indsatser, som får unge og voksne i job eller ind på en uddannelse i Region Sjælland. Og for at får det til at lykkedes går DI Roskilde/Køge Bugt, Køge Kommune, Stevns Kommune og Campus Køge nu sammen i et nyt partnerskab.

Partnerskabet kommer helt konkret til at arbejde med tre forskellige indsatser; Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse, flere borgere skal i job eller uddannelse og sidst et fokus på tættere samarbejde med erhvervslivet.

  • Efterspørgslen efter kloge hoveder og kloge hænder fylder i samfundsdebatten – både når vi taler om arbejdsmarkedet og vores velfærdssamfund. Og jeg er helt overbevist om, at vi kommer længst med at løse fremtidens rekrutteringsudfordringer ved at samarbejde med andre om de indsatser og initiativer, som vi sætter i gang, siger Mette Wigand Bode, udvalgsformand, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune. 

Et eksempel på et initiativ som tidligere har været en stor succes, er de såkaldte lommepengejobbere, hvor unge fx hjalp ældre med at handle ind og på den måde blev introduceret til at få et job. Det er netop flere af den slags jobfremmende initiativer, som partnerskabet i fremtiden vil arbejde på at søsætte.

 

Flere skal tage en erhvervsuddannelse
En af tidens store udfordringer er, at alt for få unge vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, og derfor er det også en af de områder, hvor partnerskabet ønsker at sætte ind.

  • Der skal mange flere aktiviteter ind i folkeskolen, som kan inspirere flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. Det er helt afgørende for, at virksomheder kan få arbejdskraft nok i fremtiden”, siger Anette Mortensen, Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme, Stevns Kommune

Aftale underskrevet til Campus+ læringsfestival

Parterne har netop underskrevet aftalen til Campus+ læringsfestivalen i Køge, hvor der netop er fokus på unges fremtidsmuligheder med deltagelse af over 3000 unge, virksomheder, foreninger og uddannelser.

  • Det er et vigtigt signal, at vi nu får underskrevet den fælles partnerskabsaftale. Vi står over for en afgørende periode, hvor uddannelse og opkvalificering bliver nøglen til både vores samfunds og vores virksomheders succes. Med denne partnerskabsaftale skaber vi et stærkt fundament for at sikre, at flere unge vælger erhvervsuddannelser, og at virksomhederne i Køge og Stevns kan få adgang til den kvalificerede arbejdskraft, de har brug for, siger Christina Wiemann, bestyrelsesleder i DI Roskilde/Køge Bugt og adm. direktør i CH Byg A/S

Partnerskabet er ikke eksklusivt – det kan løbende udvides og nye partnere inviteres ind med det formål at brede samarbejdet ud til andre uddannelsesområder og -institutioner, kommuner og virksomheder.

Hold dig opdateret om Køge Kommune

Køge Kommune
Torvet 1
DK-4600 Køge
CVR-nr. 29189374
Akut hjælp

Telefon: +45 56 67 67 67
raadhus@koege.dk

Nyttige genveje