Årets håndværkermøde havde fokus på dialog: ”Vi har fat i noget godt her”
Køge Kommune sender hvert år en række byggeopgaver i udbud, som præsenteres på et møde, hvor interesserede håndværkere inviteres. Onsdag eftermiddag fik deltagerne i årets håndværkermøde både præsenteret byggeopgaver, en ny tilbudsmodel og en digital udbudsproces, der skal skabe større gennemsigtighed og få flere virksomheder til at byde ind på opgaverne.
Fremmødet var stort i kantinen på Køge Rådhus, da Køge Kommune, Connect Køge og Køge Arbejdsgiver Netværk i fællesskab havde inviteret til årets håndværkermøde den 22. november.
- Velkommen til det årlige håndværkermøde, hvor vi åbner op for vigtig dialog. Vi er samlet her for at dele indsigt i kommunens kommende opgaver. Velkommen til, lød det i velkomsten fra Lene Møller Nielsen, formand for Køge Kommunes Teknik- og Ejendomsudvalg.
Udvalgsformanden var ikke den eneste, der satte fokus på dialogen:
- Køge Arbejdsgiver Netværk har hvert år kommet med input og ønsker til udbudsstrategien, og i det seneste år føler jeg, at der har været en rigtig god og konstruktiv dialog med Køge Kommune. Vi har fat i noget godt her, sagde formand for Køge Arbejdsgiver Netværk Søren Evald, da han bød håndværkerne velkommen.
Ny tilbudsmodel og digital udbudsproces
Håndværkermødet er stedet, hvor kommunen efter årets budgetforlig præsenterer de byggeprojekter, der forventes at kunne bydes ind på det kommende år. I år bød programmet på ambitiøse tilføjelser, der skal lette processen for de virksomheder, der byder ind.
Køge Kommune præsenterede både en ny model for indhentning af tilbud, som sigter på at få flere til at byde ind også på de mindre opgaver, og en ny digital udbudsproces, som skal gøre udbudsprocessen så gennemsigtig som muligt. Data om udbud og tilbud vil derfor blive tilgængelige hos udbudsportalen Digital Bygnings Data.
Der var ros til kommunen for at gå den digitale vej, og spørgsmålene under mødet reflekterede en skare af håndværkere, der havde fokus på, hvordan socialt ansvar og bæredygtighed vil spille ind i kommunens fremtidige vurdering af tilbud. Et fokus, som vil blive afspejlet i den kommende erhvervspolitik.
- Jeg er glad for det engagement, vi har set i dag. Håbet er, at de nye tiltag på området bliver startskuddet på en dialog med dygtige håndværkere, der er interesserede i at byde ind på opgaverne. Med fokus på gennemsigtighed er målet naturligvis at få gode og præcise tilbud ind på byggeopgaverne, så vi kan budgettere bedst muligt omkring dem, siger Lene Møller Nielsen, formand for Køge Kommunes Teknik- og Ejendomsudvalg.
- Håndværkermødet var en meget positiv oplevelse med en god dialog om konkrete skridt fra Køge Kommune for at få flere virksomheder på banen med tilbud og for at skabe mere gennemsigtighed i udbudsprocessen. Det vil bidrage til at skabe tillid til, at virksomhederne kan se, at det er tiden værd at komme med gode og gennemarbejdede tilbud på byggeopgaverne, siger Mette Wigand Bode, formand for Køge Kommunes Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalg.
”I er kommet længere, end I har været de sidste mange år”
Blandt mødedeltagerne var også Kristian Wium fra Nils Wium Aps, og han ser positivt på Køge Kommunes nye tiltag.
- I er kommet længere, end I har været de seneste mange år. Vi har både praktikanter fra folkeskolen og 14 elever, og den slags bør afspejles i sociale klausuler, for det betyder selvfølgelig noget for prissætningen. Kommunen ser ud til at lytte til det nu. Den digitale portal er også en god idé, for jeg har savnet at kunne planlægge bedre – hvis vi ikke kan planlægge i god tid, afspejler det sig i prisen, og det er jo vores fælles penge, det drejer sig om,” siger Kristian Wium.
Håndværkermødet strakte sig fra kl. 16 til 17.30, og ud over de to udvalgsformænd og formanden for Køge Arbejdsgiver Netværk deltog fra arrangørsiden direktør for Connect Køge Allan Munch, direktør for Køge Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning Stig Werner Isaksen og ejendomschef i Køge Kommune Niels Minor Borre.
Pressekontakt:
Lene Møller Nielsen, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget: 24 52 92 82
Mette Wigand Bode, formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget: 40 18 11 42
Niels Minor Borre, Køge Kommunes ejendomschef: 24 45 10 83
Faktaboks: Køge Kommunes nye udbudsmodel
Udbudsloven kræver kun indhentning af ét tilbud på opgaver, der er vurderet til at koste op til tre millioner kroner. Køge Kommune ønsker imidlertid at få flere tilbud i spil og indhenter fremover ét tilbud på opgaver for op til 100.000 kr., to tilbud på opgaver til mellem 100.000 kr. og 300.000 kr. og tre tilbud på opgaver for mellem 300.000 kr. og tre millioner kroner. Målet er at give flere virksomheder mulighed for at byde på opgaverne og at få mest mulig værdi for pengene.