Ny indsats skal skaffe flere kvinder med indvandrerbaggrund i job
Køge Kommunes Arbejdsmarkedsråd har bevilget 145.000 kr. til et forløb, der skal afprøve en metode til at hjælpe ægtefælleforsørgede kvinder med indvandrerbaggrund og uden arbejdsmarkedstilknytning i job.
Der er en betydelig mangel på arbejdskraft i flere brancher – herunder ikke mindst i omsorgssektoren – en mangel, der kun vil vise sig endnu mere tydelig i fremtiden. Derfor har Køge Kommunes Arbejdsmarkedsråd afsat 145.000 kr. til et projekt, der skal hjælpe kvinder med indvandrerbaggrund, som i dag bliver forsørget af deres ægtefælle, ud på arbejdsmarkedet.
- Jeg føler mig overbevist om, at der i gruppen af kvinder med en ikke-vestlig baggrund findes et stort jobpotentiale, men hvor sprog, kultur og erhvervserfaring er barrierer, som vi i fællesskab måske kan overvinde med den rette hjælp. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan sætte gang i et forsøg, der skal gøre os klogere på, hvad der helt konkret kan få den her gruppe ud på arbejdsmarkedet og måske endda inden for de brancher, hvor vi mangler arbejdskraft, siger Mette Wigand Bode, som er formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget og Køge Kommunes Arbejdsmarkedsråd (KKA).
Op til ti kvinder i målgruppen – kvinder, som i dag bliver forsørget af deres ægtefælle og i øvrigt ikke har tilknytning til arbejdsmarkedet, bliver tilbudt et 20-ugers forløb med jobsøgning, undervisning i bl.a. samfundsforhold og digitalt medborgerskab samt tre måneders praktik i en virksomhed.
Køge Kommune er nu i gang med at skabe kontakt til 10 kvinder, der ønsker at være med:
- Man er også meget velkommen til at kontakte os direkte. Vi hører gerne fra kvinder, der ønsker at være rollemodel for deres børn, tjene deres egne penge, have kollegaer og blive en del af et arbejdsfællesskab. Målet er at få et arbejde man er glad for, siger Mette Wigand Bode.
Er du eller en du kender interesseret?
Forløbet varer 20 uger og starter dette efterår. Deltagerne kommer med på et hold, hvor der er fokus på at lære alt om at gå på arbejde, og hvor deltagerne bliver hjulpet med at finde både praktikplads og job.
Forløbet begynder dette efterår og varer i alt 20 uger. Det bygger på Bydelsmorkonceptet, som allerede fungerer i flere lokalområder.
Kvinder, der måtte være interesserede i at deltage i forløbet, er meget velkomne til at kontakte integrations- og sundhedskonsulent i Køge Kommune Pia Gommesen på telefon 20 12 75 39 eller på pia.gommesen@koege.dk
Pressekontakt
Mette Wigand Bode: 40 18 11 42