Nyt fra byrådets møde den 31. maj 2022
Med disse overskrifter: "Ny lokalplan muliggør hotel og ny trafikløsning på Køge Marina" og "Opdateret politik for aktivt ejerskab af kommunalt ejede selskaber".
Ny lokalplan muliggør hotel og ny trafikløsning på Køge Marina
Køge Marina på en solskinsdag er fyldt med liv og sommerglæde. Men der er potentiale til endnu mere. Byrådet har netop vedtaget en ny lokalplan for marinaen, som baner vej for flere spisesteder, bedre forhold for gæster både i bil og til bens samt opførslen af et hotel. Dermed kan udviklingen af Køge Marina fortsætte med fuld kraft. Det betyder blandt andet en kommende udvidelse af ”strøget” med plads til flere spisesteder, sauna og iskiosk i forbindelse med havbadet og opførelse af et hotel på op til 10.000 kvadratmeter i den nordlige del af Køge Marina.
- Køge Marina er med sandstranden, livet i lystbådehavnen og de hyggelige restauranter allerede til stor fornøjelse for kommunens borgere. Jeg er ikke i tvivl om, at marinaen har potentiale til endnu mere. Cykelafstanden til Køge bymidte gør det oplagt at udvikle rammerne, så endnu flere gæster og turister vil lægge vejen forbi, siger borgmester Marie Stærke.
Den nye lokalplan, som hedder Lokalplan 1038, beskriver desuden en ny trafikløsning for marinaen, hvor både en nordlig og en sydlig vejadgang erstatter den eksisterende vej indtil marinaen. De nye veje forbindes af en intern vej med optimerede forhold for cyklister og gående. Lokalplanen afsætter også areal til 200 ekstra parkeringspladser ved Nordstranden.
Lokalplanen for Køge Marina har været i offentlig høring, og der kom otte høringssvar. De har blandt andet givet anledning til at muliggøre mindre bygninger til havnens drift uden for lokalplanens byggefelter.
Opdateret politik for aktivt ejerskab af kommunalt ejede selskaber
For at sikre fortsat effektiv og professionel drift af de kommunalt ejede selskaber på energi-, forsynings- og havneområdet har byrådet godkendt en opdateret politik for aktivt ejerskab på området. Køge Kommune er enten ejer eller medejer af 12 selskaber/virksomheder på energi-, forsynings- og havneområdet med en årlig omsætning alene i Køge Kommune på i alt cirka 600 mio. kr. Dermed har kommunen et stort ansvar for at bidrage til, at selskaberne styres så godt som muligt.
”Vand, varme og el er helt fundamentale ting i vores liv og hverdag, og derfor er det det vigtigt med en klar ejerstrategi på området. Jeg er meget tilfreds med den opdaterede politik, som lægger vægt på troværdighed, legitimitet, åbenhed og gennemsigtighed som overordnede principper”, siger borgmester Marie Stærke.
Den opdaterede politik ledsages af ”Håndbog for bestyrelsesarbejde på det tekniske område”. Som næste skridt i det aktive ejerskab skal der udarbejdes ejerstrategier for de enkelte selskaber.
Køge Kommunes selskaber leverer både energi, vand og varme til såvel borgere og virksomheder. Disse selskaber er omfattet af den opdaterede politik:
- Køge Fjernvarme (VEKS I/S)
- Køge Kraftvarmeværk (VEKS I/S)
- VEKS Transmission (VEKS I/S)
- ANDEL A.m.b.a. (SEAS/NVE)
- Køge Varme A/S
- Køge Vind A/S
- Køge Vand A/S
- Køge Afløb A/S
- Køge Holding A/S og underliggende selskaber, herunder KLAR Forsyning A/S
- ARGO I/S
- Køge Jorddepot (Kommunal Forsyningsvirksomhed)
- Køge Havn (Kommunal Selvstyrehavn)