Lokalplanlægning
Køge Byråd vedtager løbende lokalplaner, som regulerer den fysiske udvikling indenfor geografisk afgrænsede områder. Inden vedtagelse af en lokalplan, sendes lokalplanen i offentlig høring, og her er det muligt at komme med bemærkninger til planen.
Hvad er en lokalplan?
En lokalplan er en kommunal plan, der angiver juridisk bindende bestemmelser for ejere, lejere og brugere af de ejendomme, som planen omfatter. En lokalplan fastsætter bestemmelser for bl.a. anvendelse, udstykning, bebyggelse og beplantning.
Hver gang der skal ske et større bygge- eller anlægsarbejde eller en væsentlig ændring i anvendelse af arealer, kræver det, at byrådet vedtager en ny lokalplan. Inden byrådet kan vedtage en lokalplan, skal et forslag til lokalplanen sendes i offentlig høring. På den måde sikres det, at borgere og interessenter får mulighed for at komme med bemærkninger til lokalplanen, inden den vedtages endeligt. Hvis der allerede gælder en lokalplan for en ejendom, må der kun foretages ændringer på ejendommen i overensstemmelse med lokalplanen.
En lokalplan skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, som udstikker retningslinjer og rammer for lokalplanlægningen. Du kan finde kommuneplanen på kommuneplan.koege.dk eller via linket nedenfor.
Find en lokalplan
På Køge Kommunes lokalplanportal kan du finde alle gældende lokalplaner i kommunen, komme med dine bemærkninger til lokalplanforslag i høring og se hvilke lokalplaner, der er under udarbejdelse. Du kan finde lokalplanportalen på lokalplaner.koege.dk eller via linket nedenfor.
Når der ikke er en lokalplan for dit område
Hvis der ikke er en lokalplan for dit område, skal du undersøge to ting:
Ligger din ejendom i landzone?
Hvis din ejendom ligger i landzone, er der særlige forhold, som du skal være opmærksom på.
Læs mere om landzone og landzonetilladelser
Er der en tinglyst deklaration eller servitut?
Deklarationer og servitutter kan indeholde aftaler, som er indgået mellem naboer og andre grundejere. Kommunen kan have pålagt ejendommen nogle specifikke krav. Du kan se tinglyste deklarationer og servitutter på Det Digitale Tinglysningssystem .
OBS: Du skal bruge MitID for at komme ind og se dokumenter.